Βασικοί κανόνες απολύμανσης

Οι απολυμάνσεις πραγματοποιούνται από εξειδικευμένα συνεργεία για την εξόντωση των μικροβίων όταν αυτά αναπτύσσονται και εκτελείται σε  εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους, χώρους υγείας, χώρους τροφίμων , χώρους μαζικής εστίασης, σπίτια και όπου αλλού κρίνεται απαραίτητο για υγειονομικής σημασίας λόγους.

Γίνονται συνήθως με τη χρήση κατάλληλων απολυμαντικών σκευασμάτων εγκεκριμένων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων με ψεκαστήρες χαμηλής πίεσης ή για καλύτερα αποτελέσματα με την χρησιμοποίηση ειδικών εκνεφωτικών μηχανημάτων (fogger), όπου αυτό κρίνεται απαραίτητο.

Για να είναι αποτελεσματική η εφαρμογή που θα πραγματοποιήσετε στο χώρο σας πρέπει να τηρήσετε κάποιους βασικούς κανόνες, που αναφέρονται παρακάτω:

  • Καταρχήν πρέπει να απομακρύνετε τα παιδιά και άτομα με αλλεργίες από το διαμέρισμα. Γενικά, καλό θα ήταν να μην παρευρίσκονται στο χώρο άνθρωποι εκτός του εξειδικευμένου συνεργείου, που έχει αναλάβει το έργο αυτό.
  • Φροντίστε μετά την απολύμανση να περάσουν 1-3 ώρες πριν ξαναχρησιμοποιηθεί ο χώρος.
  • Ακόμα, συνίσταται να μην καθαριστεί το διαμέρισμα με χλωρίνη και άλλα απορρυπαντικά, ώστε να μην καταστραφεί το φάρμακο.
  • Σημαντικό επίσης είναι να μην ακουμπήσετε στις επιφάνειες που έχει γίνει ψεκασμός φαρμάκου ή υπάρχουν δολώματα.

Όσον αφορά την συχνότητα των απολυμάνσεων, εξαρτάται από την έκταση του χώρου και τα προβλήματα που υπάρχουν. Οι πολυκατοικίες και τα σπίτια χρειάζονται τουλάχιστον δύο φορές το χρόνο, συνήθως την Άνοιξη και το Φθινόπωρο, που τα παράσιτα βρίσκονται σε έξαρση. Σε επαγγελματικούς χώρους προτείνεται κάθε τρίμηνο, για πρόληψη κυρίως. Τέλος, για αντιμετώπιση έκτακτης μαζικής “εισβολής” χρειάζονται εργασίες καταστολής ανά 15 ημέρες ή ανά μήνα. Αυτή η διαδικασία επαναλαμβάνεται μέχρι να αντιμετωπιστεί εντελώς το πρόβλημα και καλό θα ήταν να συνεχιστεί και μετά για κάποιο μικρό χρονικό διάστημα ως συντήρηση.

Privacy Preference Center