Με τις απεντομώσεις εννοούμε την καταπολέμηση των εντόμων και των μικροοργανισμών, καθώς και τον έλεγχο του πληθυσμού τους και επιτυγχάνονται με τους εξής τρόπους:
- Με ψεκασμό, όπου το εντομοκτόνο διοχετεύεται στις επιφάνειες που πηγαίνουν τα έντομα.
- Με gel για κατσαρίδες, κατά την εφαρμογή του οποίου δεν απαιτείται εκκένωση του χώρου.
- Με εντομοπαγίδες, οι οποίες χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο του πληθυσμού.
- Με νεφελοψεκαστήρες, όπου το εντομοκτόνο διάλυμα μετατρέπεται σε μορφή καπνού.
Υπάρχουν πολλοί τρόποι, αλλά αυτοί είναι οι σημαντικότεροι.
Οι απεντομώσεις, λοιπόν, είναι μια μορφή απολύμανσης για αυτό πρέπει να γίνονται κάθε χρόνο ώστε να προλαμβάνουν την δημιουργία παρασίτων για να μην βρεθείτε ποτέ αντιμέτωποι με κάποιο ενοχλητικό μικροοργανισμό.
Οι απεντομώσεις γίνονται πλέον με εντομοκτόνα που δεν εμπεριέχουν κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία και πραγματοποιούνται από πιστοποιημένα συνεργεία που χρησιμοποιούν εγκεκριμένα φάρμακα, ελεγμένα από το Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Σε ειδικές περιπτώσεις μάλιστα είναι απαραίτητο να ληφθούν ειδικές προφυλάξεις και τα συνεργεία να ενημερώσουν αναλυτικά κι εγκαίρως.
Όσον αφορά εσάς, πρέπει να γνωρίζετε πως οι επιφάνειες στις οποίες εφαρμόστηκε η απολύμανση συνίσταται να μην καθαριστούν για 10 ημέρες τουλάχιστον, για να δράσει καλύτερα το σκεύασμα. Ανά περιόδους 3-6 μηνών είναι καλό να επαναλαμβάνεται η διαδικασία αυτή ώστε να εξασφαλιστεί η μόνιμη καταπολέμηση των εντόμων.
Οι απεντομώσεις που γίνονται με την χρήση τζελ αποτελούν την αποτελεσματικότερη μέθοδο, αφού είναι ικανή να διαρκέσει έως 5 φορές περισσότερο από έναν ψεκασμό. Το τζελ, όμως, δεν μπορεί να εφαρμοστεί παντού όπως στο κεντρικό φρεάτιο του κτιρίου σε περίπτωση προσβολής αυτού από παράσιτα. Δεν εμφανίζει αποτελεσματική δράση εκεί και γι΄αυτό δεν συνίσταται. Σε οποιαδήποτε περίπτωση το συνεργείο είναι αυτό που θα αποφασίσει ποια είναι η ιδανικότερη μέθοδος για εσάς γι’ αυτό συμβουλευτείτε το!